Bemutatkozás, köszöntő

Örülünk, hogy ellátogattál hozzánk.
Honlapunkat széles körű ismeretek átadására hoztuk létre, melyet egyaránt szánunk muszlimok és nem muszlimok számára. Célunk az Iszlám minél tökéletesebb és szélesebb körű bemutatása, a tévhitek megszüntetése, mindezt Mohamed Próféta életének és cselekedeteinek előtérbe helyezésével. Hiszünk benne, hogy a mai világban is a legtökéletesebb útmutató minden ember számára az Iszlám, mindannak ellenére, hogy a Próféta világa kicsit sem hasonlított a miénkre. Konkrét példák segítségével szeretnénk bebizonyítani, hogy amit a Próféta Allah engedelmével cselekedett az a mai környezetben is példaértékű és megállja a helyét, tehát az Iszlám örök érvényű. Segítségére kívánunk lenni mindazoknak, akik nem találják meg a mai világban felmerülő kérdésekre a választ sem önmaguktól, sem más vallások segítségével, vagy ezek a válaszok hiányosak, nem egyértelműek, esetleg tévesek.
Hidd el kedves Látogató, Allah mindenkinek utat mutat, aki erre kéri!

Mi számomra a konkrét haszna a lapnak?

Már meglévő muszlimok az oldal segítségével felfrissíthetik és bővíthetik ismereteiket, aktuális információkat találhatnak az imaidőkről , de megannyi hétköznapi történettel találkozhatnak, melyek segítségükre lehetnek a mindennapi életben való eligazodáshoz. Nem muszlimok számára kitűzött célunk, hogy a pontos megismerés által megkedveljék, megszeressék az Iszlám vallást és Mohamed prófétát. Ezzel együtt megismerhetik a többi prófétát is: Jézustól Ábrahámig, kik mind Allah kiválasztottai voltak és ugyanazt a vallást alapozták meg, melyet Mohamed próféta Allah engedelmével megpecsételt.

Mégis hogyan lehet az Iszlámot napjaink életvitelével egyeztetni?

Hát igen, legyünk őszinték: a magyarországi környezet ( és minden nem muszlim ország, ami az úgynevezett "Nyugati világ"-hoz tartozik ) nem kimondottan működik együtt az Iszlám formális megtartásával. Lépten-nyomon rengeteg kísértés ér Bennünket, hogy hajlamosak legyünk megfeledkezni az Istenről. Ebben segít az Iszlám, hogy a körülményektől függetlenül mindig a legtöbbet hozzunk ki magunkból, hogy az Istennek tetsző életet éljünk és elnyerjük az örök életet a Paradicsomban.