Tanulmány Mohamed próféta legkiemelkedőbb jellemvonásairól

Azelőtt, hogy az iszlám megjelent a történelem porondján, igazságtalanság, agresszió, rablás, fosztogatás valamint gyűlölködés árnyékolta be a világot. Amikor eljött Mohamed, Isten küldötte, megváltoztatta ezt a helyzetet. Az igazságtalanság helyébe igazságosságot, a barbárság helyébe civilizáltságot, az emberek szívébe pedig szeretetet és testvériséget helyezett el, így az arcokra a komorság és a keménység helyébe a lelki boldogságot tükröző öröm és mosoly költözött.

Milyen volt Mohamed próféta (Allah dicsérje és üdvözítse) önmagával szemben, családjával és az emberekkel szemben és mit mondtak róla ismert, elfogulatlan személyiségek? Mindezekről a témákról olvashatunk a következő tanulmányban, mely tudományosan rendszerezett módon szólítja meg a nem hívőket, remélvén, hogy hasznos lesz számukra.

A tanulmány Sejk Faradzs Hádí imám, Medinai Iszlám Egyetem „Üzenet a Nyugatnak Mohamed prófétáról, akit a muszlimok rendkívül nagy tisztelettel öveznek” című műve alapján készült. A témakörök megtekintéséhez válasszon a bal oldali almenük közül.